Over Veldwerkplaatsen

Veldwerkplaatsen zijn bijeenkomsten waarbij nieuwe en specifieke kennis over een bepaald beheergerelateerd onderwerp wordt gedeeld en
bediscussieerd. Deskundigen vertellen over inzichten uit recent onderzoek, beheerders delen hun eigen ervaringen in het veld en met elkaar wordt er gediscussieerd over de toepasbaarheid van deze kennis en kunde in de praktijk.

Veldwerkplaatsen kenmerken zich door hun kleinschalige karakter, waardoor kennisuitwisseling heel gemakkelijk kan plaatsvinden en er ook makkelijk nieuwe contacten worden gelegd. Ontmoet beheerders, onderzoekers en beleidsmakers die met dezelfde problematiek te maken hebben of die juist nieuwe ideeĆ«n hebben voor het beheer in bepaalde gebieden en ga aan het eind van de dag met nieuwe kennis, inspiratie en contacten naar huis!

De veldwerkplaatsen worden in 2019 georganiseerd door Bureau Roetemeijer, in opdracht van de VBNE. De algemene coƶrdinatie van de veldwerkplaatsen ligt bij de VBNE.

De Veldwerkplaatsen worden mede mogelijk gemaakt door Fonds Colland, Staatsbosbeheer, Hogeschool Van Hall LarensteinStowa, Natuurnetwerk Gemeenten en Natuurpunt.

 

Foto impressie