Kennisblad Gratis workshop Belang van ondiepe oeverzones voor juveniele vissen

Aan het kennisblad wordt gewerkt.
Datum veldwerkplaats
28 maart 2024
Presentaties
Er zijn nog geen presentaties beschikbaar.
Inleiding

Sanne Ploegaert (RAVON)
Mick Vos (RAVON)
Johan de Bijl (RWS) 

De Biesbosch is een belangrijk zoetwatergetijdengebied met een variatie aan ondiepe oeverzones, veel ruimte voor juveniele vissen om op te groeien en te foerageren. Maar wat zijn nou de eisen die juveniele vissen aan hun habitat stellen? Met een broedzegen zijn deze vissen wadend goed te onderzoeken.

Tijdens deze workshop nemen vissenonderzoekers van RAVON jullie mee in het onderzoek naar vissen en hun habitat in de Biesbosch (onderdeel van de Zuid-Hollandse delta). Door onderzoek te doen naar vissen en hun habitat in ondiepe wateren, kunnen hiermee (terrein)beheerders geadviseerd worden over gebiedsinrichting voor vissen.

Deze gratis OBN workshop is bedoeld voor terreinbeheerders, beleidsmakers, maar ook geïnteresseerde ecologen, waterschappers, etc. Wij nemen een aantal extra waadpakken mee, zodat wie wil ook een keer een zegentrek kan doen.

Rapport: https://www.ravon.nl/Portals/2/Bestanden/Publicaties/Rapporten/2019.063b.pdf

Let op, deze workshop is gratis. Let niet op de kosten indicering op het aanmeldformulier. Je ontvangt wel een bevestiging, geen factuur.

Helaas is aanmelden niet meer mogelijk, het maximale aantal van 25 is bereikt. Mail voor een plek op de reservelijst naar info@veldwerkplaatsen.nl.